I was write: "
Help me to understand. It is necessary to determine how many degrees, minutes, and seconds contains 4563 seconds corner. Only by actions, and I completely confused."
No harly-barly! We sit quietly and remember that one minute contains 60 seconds, in one degree contains 60 minutes. Now we pimenyaem our knowledge into practice. Transform seconds in a minutes.
4563 : 60 = 76.05 minutes
Determine how many seconds we leave intact:
4563 - 60 * 76 = 4563 - 4560 = 3 seconds
Now 76 minutes translate into degrees, still sadly dividing by 60:
76 : 60 = 1.26667 degrees
We calculate how many minutes do not fit into the clothes degrees:
76 - 60 * 1 = 76 - 60 = 16 minutes
Now our suffering ended and we in good conscience can write the final result:
4563 seconds = 1 degree 16 minutes 3 seconds
Checking? We translate everything back to the second:
1 * 60 * 60 + 16 * 60 + 3 = 3600 + 960 + 3 = 4563
As the math, the conversion is correct.